keskiviikko 13. tammikuuta 2016

VUODEN EKAT ALEOSTOKSET - UUSIA VAATTEITA ISOVELJELLE!

Joskus olen harmitellut sitä, että meidän pojille mahtuu vuosikausia samat vaatteet. Totta tosiaan, jopa pari - kolme vuotta isommallakin on ollut sama tuplakoko käytössä. Nyt molemmat ipanat ovat hujahtaneet pituutta kuin varkain. Liekö jouluherkut tehneet tehtävänsä tai sitten nyt on molemmilla alkamassa joku hurja kasvukausi!

Kun isompi pojista alkoi kyselemään, että "Äiti, miks mun kaikki vaatteet on näin pieniä? Voitko ostaa mulle uusia sukkia, kun nämä ei mahdu?" päätin kurkata vähän tarkemmin sinne vaatekaappiin. Sukista melkein kaikki siirtyi Minin sukkakoriin. Paidat olivat hihoista noin 10cm liian lyhyitä! Vaikka keskimäärin selkämitta paidoissa riitti hyvin, oli osa lemppari t-paidoistakin armotta pieniä. Housuista puhumattakaan...


Oli aika löysätä hieman kukkaron nyörejä ja tehdä tilaus Punavuoren Peikkoon, jossa luonnollisesti tähän aikaan vuodesta on hyvät alennusmyynnit käynnissä! Pojan kanssa yhteistuumin tulimme siihen tulokseen, että ostetaan vaatteita nyt alennusmyyneistä jo syksyllä alkavaa eskariakin silmällä pitäen. Päädyinkin tilaamaan kahdet, jo aiemmin hyväksi todetut Gugguu college baggyt. Väreiksi valikoitui Copper / Black ja Black / Army green. Molemmat oli tosi kivat! Lisäksi nappasin ostoskortiin Ebben t-paidan, sillä Minin Ebbe vaatteet ovat olleet todella kovalla käytöllä ja säilyneet ihan loistavassa kunnossa. Tämän paidan väri on kivan raikas kesää ajatellen!


Hain paketin eilen postista ja soviteltiin nopeasti tilatut vaatteet ja näpsäisin hämärässä pari kuvaakin. Kaikki tilaamani vaatteet ovat siis kokoa 122cm ja ajattelin koon todella suureksi - sopivasti kasvunvaraa jne. Eipä nämä Gugguun pantsit niin hurjan suuret olleetkaan, ihan hyvin voisi ottaa nyt jo tarvittaessa käyttöön. Resoreita ei käännetty lainkaan. Käytetään kuitenkin ne kokoa pienemmät nyt ensin ja vaihdetaan isommat käyttöön myöhemmin keväällä. Ebben t-paidasta ei nyt tullut sovituskuvaa, mutta malli oli aika leveähkö, tarkoitettu ilmeisesti rennoksi. Sopii mainiosti näiden baggyjen tai pillifarkkujen kanssa käytettäväksi!

Mitäs tykkäätte meidän alelöydöistä? Mitä te olette alesta hankkineet? Ostaako kukaan vielä syksyä ajatellen vaatteita?

13 kommenttia:

  1. Kivoja löytöjä :) Meillä alettiin jo syksyllä ostamaan kokoa 122 ja mä tahdon olla siinä uskossa, että menevät eskarin alkaessa myös. Eihän tosta pojasta nyt niin jätti voi tulla?! Mä oon vielä ollut maltillinen aleostosten kanssa, mutta joitakin vaatteita on tilattuna kyllä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on ulkovaatteet jo tota kokoa käytössä ollut pidempään, mutta sisävaatteita ei vielä. Olin ihan yllättynyt, kun oli noinkin hyvän kokoiset. Olin siis varautunut jättisuuriin :D Miten pitkä poika teillä nyt on? Mä yritin just mitata isomman ja hänen mitaks sain jo 116,5cm.

      Poista
    2. Marraskuun alussa neuvolassa mitattuna 117,8cm. Sen jälkeenkin on kyllä joko poika kasvanut tai vaatteet kutistuneet :D

      Poista
  2. Postissa on paketti Popilta odottamassa, juurikin aleostoksia. Meidän Esikoiselle sopii nyt 128 ja jotain 134 kokoa on jo käytössä. Yhdistelmäkokoiset 122/128 on juuri jäämässä pieniksi. Ostostelua siis luvassa! Jos tiedät millä merkeillä on tota 134 kokoa värikkäitä teeppareita, niin vinkkaa. Villervallalta hankin varmasti kesäksi jotain. Syksyn sopivaa kokoa en vielä uskalla arvata, pojat kasvaa kun rikkaruohot.

    Tarmotar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä on isoja poikia :)! Mä en nyt Po.pilta (vielä) ostanut mitään, vaikka tosiaan olin jo tilausta tekemässä. Saa nähdä jos myymälään jotain kivaa jää, niin nuorimmalle varmaan paitoja tarvitsisi :)

      Hmm... No Lego Wearillahan on kivoja t-paitoja pojille, samoin Molo Kidsillä. Onko Maxomorra jo liian lapsellinen/riemunkirjava? Niissähän ainakin väriä yleensä riittää. Ja Esprit tietty yks, jos vaikka Kärkkäisellä käyntiä niin kannattaa sieltä kurkata. Ainakin joulun aikaan oli shortseja hyvässä alessa :D

      Poista
  3. Kivoja vaatteita :) Oliko noi gugguu vaatteet hyvässä alessa?

    Minä tilasin pomp de luxilta ensi syksyn eskarilaiselle parit housut :) Oli niin pehmoista materiaalia, että saa nähdä, kuinka pian on polvet puhki.. Onko teillä ollut niitä vaatteita?

    Meillä on pojalla jo 122/128cm olleet käytössä jonkin aikaa.. Ikää siis 5v 10kk ja pituutta noin 123cm.. Hankala löytää sopivia paitoja, kun on tosi hoikka poika ja pitkät kädet! 122cm ei riitä pituus hihoissa monessa merkissä enää, mut seuraava koko on niin hurjan leveä päällä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti :)! Noi oli (on) nyt -30% alessa, must oli ihan hyvä ale tolle merkille. Ebbe oli -50% :)

      Meillä ei oo koskaan ollut niitä Pompin vaatteita, vaikka moni niitä kyllä kehuu. En siis osaa yhtään sanoa niiden laadusta omakohtaisesti :)

      Kannattaa kurkata Molo Kids paidat ainakin, niissä on usein pitkät hihat ja sopii myös hoikalle. Meillä ei niissä ainakaan ekana jää hihat lyhkäisiksi :)!

      Poista
    2. Kiitti vinkistä, molo kids paitoja ei oo ollut ennen meillä.. Usein katsonut niitä kyllä, kivoja kuoseja!

      Nyt löyty zeppeliinin polarn o pyretiltä todellinen löytö!! Se kelta-musta toppatakki vanhemmalle pojalle ensi talveen puoleen hintaan :) ei ole ulkovaatteista kokemusta ko. merkiltä, mut nyt en voinut jättää kauppaan! Tosi ihana takki!

      Poista
    3. Kannattaa ehdottomasti vaikka alesta nyt ostaa, on laadukkaita :)!

      Oi vitsit mikä löytö! Oliko siellä kaikki topat -50%? Tai onkohan vieläkin? Meillä on se keltamusta takki isommalla, se on niin ihana! Ja lämmin!

      Poista
    4. Ei ollut kaikki topat puoleen hintaan.. Sattumalta katsoin sen takin hintaa, miettien että tuskin on alessa.. Ja just se väri oli puoleen hintaan.. Muut värin oli vaan -30.. Ja osa toppavaatteista oli vielä normihinnalla..

      Jotenkin en tykkää siitä ku siellä on kaikki sekasin.. Helpottaisi jos olisi jotenkin selkeesti merkattu ne mitkä on esim puoleen hintaan.. Sisävaatteita ei jaksa kaikkia käydä läpi, en osta ku puoleen hintaan niitä vaan.. Kovin laadukkaita kun eivät ne oo kyllä.. Nyt löyty kyllä puoleen hintaan myös se turkoosi paita missä on sitä metsää ja kettuja :)

      Takin kokoa mietin, että minkä ottasin.. Kun ei oo kokemusta aiemmin.. Myyjä opasti kyllä hyvin, suositteli ottamaan 134cm ja se oli kyllä oikea valinta :) reilu on vielä, varmasti hyvä ens talvena..

      Poista
    5. Ja oli jäljellä vielä niitä.. Varastosta löyty lisää kokoja ainakin vielä viikonloppuna!

      Poista
  4. Tosi kivoja löytöjä olet tehnyt! Meillä lähinnä on hyödynnetty H&M:n alet ja nekin jo ennen joulua. Meillä B kohta neljä vee käyttää kanssa jo kokoa 122. Ihme kasvupyrähdys on tullut syksyn aikana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, teillä B on jo tosi pitkä:)! Mä yritin katsella henkkamaukkaa netistä, mut ei löytynyt oikeen mitään meille sopivaa. Tytöille on aina kaikkea kivaa :)!

      Poista

Kaunis kiitos kommentista :)